Бути успішним - доля, чи робота над собою?

Усі хоч раз думали про те, що  хочуть бути успішними, прагнуть заслужити визнання у суспільстві і залишити слід після свого життя. Для багатьох це були лише думки, які так і не знайшли втілення, але для частини ці думки стали матеріальними і дали можливість змінити своє життя і стати успішними. І така тенденція завжди прослідковується у будь-якому суспільстві.
Чому так відбувається? Невже,  все ж це доля, а її змінити не можна і ми приречені бути невдахами. На жаль, такі думки в більшої частини людства. З якими я категорично не погоджусь, адже з першого нашого крику і до останнього подиху ми самі створюємо наше життя таким, яким хочемо, але точніше сказати, таким, яким можемо, на яке в нас вистачає сил і терпіння.Створювати власну долю не так і легко, нам часто доводиться прощатись із таким приємними спогадами, бороти свою лінь, віддавати більше вільного часу і боротись із своїми страхами.
Безперечно, можете зі мною сперечатись і не погоджуватись, запевняти, що ви нічого не боїтесь, але все одно неуспішні, а я пишу якусь нісенітницю. Та все ж спробую переконати у протележному. Будучи малими всі ми вчилися ходити, робили перші кроки доволі часто падали, подали боляче, після чого боялись вставати і йти. Зараз ми всі виросли, запевнили себе, що нічого не боїмося і все можемо, але при першій невдачі, зазвичай, не пробуємо знову. Отримавши відмову один раз, формується неприємний спогад, який перетворюється в страх, тому  ми припиняємо пробувати, адже боїмося бути знову не почутими, невдало познайомившись,  відмовляємось від спонтанних знайомств, розчарувавшись в друзях, нам важко знайти нових і таких прикладів сотні. Як наслідок, кожного дня накопичуються соціальні страхи, які тримають нас в початковій точці і не дають рухатись до успіху. 
Схожу дію вчиняють і наші спогади, з якими  часто не хочемо прощатись, навіть якщо це приємні спогади. Згадуючи щось приємне, яке сталось з нами саме в такому стані, ми прагнемо залишитись в ньому як омога на довший час, думаючи про те, що спогад знову може повторитись .
Ще один фактор який перешкоджує успіху — це  лінь, яка часто змушує замість продуктивної праці, поглянути фільм, полежати в ліжечку, чи просто гортати стрічку новин у соц. мережах, ховаючи безцінний час якого так мало, адже постіно нарікаємо на відсутність вільного часу. Але вссе ж якщо ми обмежемо перебування в Інтернеті, валяння в ліжку і перегляді фільмів, він може з'явитись, а ми можемо використати його на розвиток свого успішного життя.
Та головне, що потрібно пам'ятати, ніхто не зможе зробити тебе успішним, окрім тебе самого!!!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте