Залишитись живою, або тиждень мого життя

Як виявляється я вже цілий тиждень нічого не писала, але він був таким насиченим, що я і не помітила як так сталось. Тому варто розпочати з самого початку тижня.
Понеділок приніс мені новини про те, що в четвер, я буду працювати вперше як повноцінний прес-секретар, який відповідає за роботу з журналістами. Десятки телефонних дзвінків у різні ЗМІ, написання прес-анонсу, прес-релізу та пост-релізу було ніщо порівняно з пережитими емоціями під час прес-підходу до нашого гостя, Тараса Костанчука, коли від мене нічого не залежало, але в той же час я була відповідальна за цей етап, потім запис ефіру на телеканалі Рось і можливість поглянути на роботу телеканалу з середини та побачити робочі сварки творчих людей, ще один ефір на Експо -ТВ, але вже прямий, за яким спостерігала вся команда, день був виснажливим, напруженим і здавалось, що після цього мав би вже підійти до завершення, але враховуючи те, що в п'ятницю рано я мала бути в столиці на форумі, а речі ще не зібрані… Ніч була веселою і короткою, адже я довго збирала сумку, а в 5:30 вже збиралась на автобус(до речі, ледь не запізнилась, але все обійшлось) ми вчасно приїхали на V Форум вільної молоді і встигли на відкриття. 
Перший день форуму проходив в Комітеті Верховної Ради, кожен із учасників мав змогу уявити себе депутатом, але на вході до Комітету перевіркою паспорту та сумочки нам нагадували хто ми. Спікерами першого дня форому були  Юрґіс Вільчінскас, голова секції преси та інформації в складі делегації ЄС в Україні, Браян Кемпбел, Уповноважений з прав людини посольства США,  Крістіна Каллас, в. о. директора Нарвського коледжу університету Тарту, координатор гуманітарної допомоги від естонського уряду для біженців в Україні (2014-2015) також були українські політики, а саме Олена Сотник, депутат Верховної Ради України, член комітету ВР з питань європейської інтеграції, віце-президент групи ALDE в парламентській Асамблеї Ради Європи, член української делегації в складі комісії Європарламенту Україна-ЄС та Наталія Веселова, депутат Верховної Ради України, член комітету з питань соціальної політики та праці, варто зазначити, що нашим політикам є куди розвиватись, порівняно з повноважними гостями вони виглядади не зовсім освідченими та здатними до здорової дискусії людьми. Про партнерство України з НАТО: від Вельсу до Варшави  розповідав Олександр Вінніков, директор офісу зв’язку НАТО в Україні. І певно родзинкою першого дня став екс-мінстр економіки Павло Шеремета, не дивлячись на те, що я навчаюся на юриста, його економічні розповіді були цікавими та доступними для всієї аудиторії.
Під час другого і третього дня форуму нам не дали змоги відчути себе депутами і ми були на тренінгах в Асамблеї Готелю «Україна», відразу хочу сказити про те, що дуже важко іти до цього готелю Інститутською, серце завмирала від спогадів і від цього виникало ще більше бажання уважно слухати спікерів та залучатись їх досвідом, щоб не повторти тих подій. Ці два дні спікерами в нас стали не менш відомі люди, а саме Олексій Гончарук, голова «Офісу з питань створення системи якісних регулювань»,  Роберт Бассілі, австралійсько-український бізнесмен, радник та бізнес-тренер, тема: «Розвиток молодіжного підприємництва в Україні»,  Курт Дулітл, бізнесмен & філософ: «Чому Україні потрібен середній клас і як його збудувати» , Свен Ґерст, професор Королівського коледжу в Лондоні, віце президент ІФЛРІ (Світової федерації ліберальної молоді) «Презентація німецьких ліберальних рухів і ліберальної політики в Європі та Німеччині», Роберт Фарла, дипломат «Громадянська позиція в ЄС», Любомир Чорній, партія “Сила Людей”, Деніел Георге, програмний менеджер IFLRY в Білорусі та Україні,   Брам Гас, вчитель, соціолог, спеціаліст по роботі з молоддю Залучення та промоція молоді. Нідерландсько-український досвід та 
 Вахтанг Чарая, PhD, директор Центру аналізу та прогнозування при Тбіліському державному університеті. Щодо двох останніх спікерів хотілось сказти найбліше, адже вони дійсно вразили своїми вистапами. Якщо всі попередні намагались завуальовувати образливу правду для українців, то вони відкрито називали речі своїми іменами за що їм дуже вдячна.
Про роботу на цьому тижні вже розповіла, тепер можна сказати трішки про відпочинок, його було дісно дуже трішки, але він був приємним і ознаменувався тим, що я прогулювалась Київом з прекрасними людьми і мала змогу побачитись із надзвичайно заклопотаним Експертом  у Національному агенстві забезпечення якості вищої освіти, Головою  у Студентському  антикорупційному  бюро та Експертом  у European Students' Union і просто дуже хорошою людиною. А також я мала змогу познайомитись із чудовими учасниками Форуму, які є не просто пересічними громадянами, а рушієм нашого щасливого майбутнього!!!
Безперечно, є люди, тиждень яких в 100 разів насиченіший ніж мій, але доки такий темп життя мене виснажує повністю, хоча я не жаліюсь, а навпаки задоволена цим.
Проводьте свій час активно, щоб потім не жалкувати!!!!

P.S.До речі, основна мова форуму була англійська, тому давайте вчити іноземну, щоб бути цілком вільними!!! 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте